Licensed Greencraft Traditional Alexandrian Craft Wicca

Welkom bij Coven De Beer

Coven De Beer is deels gevestigd in Nederland, deels in Denemarken.Wij heten 'de Beer' omdat wij op het eiland Rozenburg zitten. Dit eiland ligt midden in het havengebied van Rotterdam. Ooit was dit een prachtig eiland met een groot natuur/vogelreservaat genaamd 'De Beer'. Dit prachtige stukje kust met z'n duinen, valleien en duinbossen moest helaas verdwijnen in de 60-er jaren voor de haven van Rotterdam. Nu is er nog slechts een piepklein stukje van over en dat heet toepasselijk 'De Kleine Beer'. Helaas is dit niet toegankelijk voor publiek. Wij hebben hier in de haven echter een klein stukje gevonden waar geen enkele zandkorrel nog op zijn oorspronkelijke plaats ligt, maar waar Moeder Natuur haar recht heeft opgeeist en weer een glimp weergeeft van wat 'De Beer' moet zijn geweest.

 • beer6
 • De Beer en de Berk als pionier...

  Wij houden heel veel van dat kleine stukje natuur en hebben daar ook onze rituele plek. En regelmatig doen we daar een aarde-healing, omdat dit plekje al onze zorg en liefde nodig heeft. We hebben er met onze coven ook een bescheiden steencirkeltje neergelegd en onze leden maken er dikwijls gebruik van om er te mediteren. Onze boom is de Berk omdat deze hier als eerste pioniersboom groeit.

  Als de vallei achter de eerste duinenrij niet meer onderloopt bij vloed, onstaat er een pioniersbos. De eerste struiken zijn de wilgen, die heel goed gedijen in de nog drassige vallei. Daarna komt de berk en deze wordt zo'n 20 - 30 jaar en daarna kan de rest van het bos zich ontplooien. De kracht en de taaiheid van Berk trekt ons aan.

 • beer7
 • De Magnusiaanse Traditie leeft voort...

  Om deze redenen voelen wij ons magisch verbonden met de Beer en de Berk. Op het spirituele vlak was ik van jongsafaan bezig en tijdens een bezoek aan de Native Americans werd mij geadviseerd door iemand die 'Beer' ( ! ) heette om eens bij de wicca te kijken. Zo kwam ik terecht bij Magnus, auteur van de boeken 'Ik ben een Heks' en 'Heksenwerk'. Bij hem heb ik alles geleerd wat er nodig was. Omdat Magnus bevriend was met de Greencraft was het voor mij vanzelfsprekend om die vriendschap te handhaven nadat Magnus was overgegaan. De Greencraft is een hechte groep en ik voel mij er thuis. Onze coven wordt geleid door mij en mijn partner, die ongeveer 4 jaar na mij het wicca-pad koos. Wij hebben 9 ingewijde leden en nog 3 in de leer. Voorlopig nemen wij geen nieuwe leden meer aan.

 • beer8