Licensed Greencraft Traditional Alexandrian Craft Wicca

Hoe het begon...

Er zijn zo van die gekke mensen die onverwachts gewaagde ideeën lanceren.En er dan nog in slagen om die te verwezenlijken ook. Tijdens de GCC 2008 sprak Raven Silverclaw me aan met het voorstel om een benefietconcert te organiseren. Ze had er echt zin in en kende een paar bands die daar wel aan zouden willen meewerken.Dat leek me het idee van het jaar, en we spraken af om met de BBQ de details eens te bekijken, zodat we de zaak degelijk konden aanpakken.

In augustus bleek echter tussen hamburger en kippenbil dat er een klein misverstand was: ik dacht aan 2009 maar Raven wilde er dit jaar meteen nog werk van maken.Dat idee deed menig lid van het Eventsteam lichtjes huiveren. De suggestie dat wij alleen maar moesten zorgen voor “iemand aan de ingang, een paar standjes en promo in België” was echter geruststellend genoeg om er mee in te vliegen. Een datum was vlug gevonden, en zoals Raven voorspelde hadden we ook snel een leuke zaal en voldoende muzikanten: The Old Scratch Band, Harmony Glen , Mind the Midgie en Daithi Rua met Ed Veltrop.

Een prettige muzikale middag...

De hele namiddag was de sfeer opperbest in’t Syndicaat. Niet alleen door de prachtige muziek, ook dankzij de Ierse dansers en de solo’s van Willow. In de kelder viel er ook nog wat te snuisteren dankzij Holger, David en de druids, en onze eigenste GCstand (bemand door Aria, Amor & Albijon). We hadden deze mensen graag wat frisse lucht gegund op het binnenkoertje, maar een ongezonde sneeuwbui deed ons van gedachten veranderen.

Diezelfde bui heeft waarschijnlijk ook wel wat mensen thuisgehouden, want rond de middag kwam het met bakken uit de hemel. Toch is er een honderdtal mensen langsgeweest (jammer genoeg niet allemaal betalende bezoekers), en hebben we geen klachten gehoord. Integendeel, er was meteen vraag naar een heruitgave voor 2009, en misschien wordt het dan wel België.

Dankwoord.

Een hele dikke merci, ook aan de schenkers voor de veiling, waar we een mooi extra centje mee verdiend hebben. Never tell a person that anything cannot be done. The God(des) may have been waiting centuries for someone ignorant of the impossible to do that very thing.

Blessed Be;

Chonsoe

Nawoord

De meesten onder ons kennen waarschijnlijk wel Luka Bloom of Omnia.Wij hebben verder nog Amadan,Blue Dew,Cláchan,Danny Guinan,Filthy Nelly,Ogham,Rapalje Ygdrassil en The Ol Foxes. Ietsje harder, en meer naar de Noorse kant op, mogen groepen als Heidevolk en Ancient Rites eigenlijk niet ontbreken in een Greencraft muziekverzameling. En hier hebben we dan Wendy Seager met Luka Bloom...