Licensed Greencraft Traditional Alexandrian Craft Wicca

Welkom bij Opleidingsgroep Lumen Catena.

Led by Finbar.

De naam Lumen Catena is latijn en betekent ‘keten van licht’. Hij staat symbool voor een kring van licht als teken van vrede, vriendschap en liefde. Een baken voor allen die het pad van de wicca willen bewandelen, een wegwijzer voor diegenen die op een kruispunt staan, een vuur die leidt tot actie en daadkracht.

De kernwoorden van deze groep zijn verbondenheid door liefde– respect door vertrouwen– evenwicht door authenticiteit. Een plek waar ‘Zijn’ in verbinding staat met het goddelijke, het immanente. Niet het zijn maar het bewust-zijn krijgt de grootste betekenis toegewezen bij verwerving van kennis. Als Hod zich verbindt met Netzach, als moed en durf zich verbindt met daadkracht en creativiteit, ontstaat evenwicht en balans wat leidt tot schittering, zege en voltooiing.

 • lumencatena1
 • Het is datgene wat gevonden wordt op het pad van Heide en Vos.

  Vos die het evenwicht bewaart.Hij is de koorddanser, hij is de trickster. Hij is volhardend en heeft de gave tot ongezien observeren en onzichtbaarheid is zijn kenmerk. Hij is de meester van de camouflage, hij is de kanji van het noordelijk halfrond.

 • lumencatena2
 • Zijn spirituele habitat is de heide, een plaats die een grens markeert tussen het materiële en het geestelijke, tussen open grasland en bos, tussen het zien en niet-zien. Het is de boom van zelfkennis die evenwicht schenkt tussen het onbewuste en het bewuste.

  Ons kasteel staat in Minas Tirith, de witte stad die bestaat uit zeven niveaus; aarde – water – lucht - vuur – ether- manas en atman. Op het hoogste niveau staat de toren van Ecthelion met het plein waar de witte boom van Valar staat.

  Op het diepste niveau herbergt het kasteel een zevenpadig labyrint.

 • lumencatena4
 • Het labyrint laat je de weg zien van je noodlot en van je levenspad. Elke keer dat je van dat pad afwijkt beland je in het doolhof. Dit zijn de onzichtbare keuzemomenten in het leven. Als je de juiste keuze neemt en de rode draad blijft volgen, ook al leidt dat je naar onbekende wegen en betekent het dat je je meest duistere angsten onder ogen moet zien, kom je een niveau hoger in bewustzijn en dringt verder in je innerlijk door.Hierin zit de paradox dat je soms terug moet om vooruit te kunnen gaan en de diepte in moet om de hoogte in te kunnen. Dit maakt het labyrint tot een driedimensionaal pad, dat op een plat vlak niet compleet te begrijpen valt. Het labyrint is de juiste weg in het doolhof.

  Wie zijn lot niet onder ogen durft te zien belandt onherroepelijk in het doolhof. Wie het monster in de ogen durft te kijken en de draad van Ariadne blijft volgen komt telkens een niveau hoger in de zeven lagen van het driedimensionale labyrint, tot hij het centrum bereikt.De clou is om van daar terug te komen. De held is pas een werkelijke held als hij uit de onderwereld terugkeert om met zijn nieuw verworven wijsheden koning te worden en te heersen over zijn eigen leven, hier en nu, in dit lichaam.

 • lumencatena3
 • OPLEIDINGEN? Tel 0476 333 109

  De opleidingen worden gegeven in Wondelgem voor would-be wicca’s uit Oost-vlaanderen en in Snaaskerke bij Oostende voor diegenen uit West-Vlaanderen.

  Opleidingen gaan altijd vooraf gepaard door een intakegesprek!

  Blessed Be!

  Finbar