Licensed Greencraft Traditional Alexandrian Craft Wicca

Merry Meet iedereen,

Het zomert weer volop en we kijken al reikhalzend uit naar de Greencraft Summer Circle op zaterdag 25 augustus. Jullie ook?

Wie al eerder is geweest, kent het concept en de geplogenheden wel. Een leuk marktje, lekker eten, een gezellige babbel, een vleugje entertainment tussendoor en een ritueeltje om af te sluiten…

Dat alles is ook dit jaar weer gegarandeerd. Maar er verandert dit jaar ook heel wat:

·

De zaal heet niet meer Snoopy maar de Zwarte Ruiter. Zelfde zaal op de zelfde locatie dus, maar gewoon een andere naam. · Voor de bbq hebben we nog eens naar een andere cateraar gezocht. We zijn heel benieuwd naar de bbqkunsten van deze koks. Het klonk en zag er alvast allemaal heerlijk uit op hun offerte J · In plaats van een inschrijvingsformulier aan deze mail toe te voegen, werken we nu met een online inschrijvingsformulier. Je vindt alle details voor de GSC nog in de uitnodiging die aan deze email is toegevoegd, maar inschrijven doe je op Inschrijving GSC 2018. Als je inschrijving bij ons verwerkt is, krijg je nog een bevestigingsmailtje.

Hopelijk kunnen jullie er bij zijn en zien we jullie dan!

Blessed Be

Het Greencraft eventsteam

Chonsoe, Tezca, Nymphaea en Albijon

Boomwandeling Coven Corvus.

Coven Corvus is opnieuw gestart met boonwandelingen. Omgeving Bulskampveld in Beernem, tweede dinsdag van de maand, mailen naar elhaz@live.com

Pubmoot Pagan Federation België.

<

De Belgische afdeling van de Pagan Federation organiseert een aantal keer per jaar een Pubmoot in Leuven.

Mededeling van David Dom, New Order of Druids.

Nachtuil houdt zich heden bezig met het verspreiden van gevaarlijke pseudowetenschap die mensen schade kan berokkenen. Hij is begonnen met het verspreiden van de hoax dat soursop/zuurzak/graviola 10,000x sterker kanker kan bestrijden dan chemotherapie. Die informatie is totaal onjuist en heel misleidend, het geeft kankerpatiënten (en familie/vrienden van patiënten) valse hoop, en het spoort hen aan om een vrucht te eten die potentieel nadelig is, om volgende redenen: De vrucht wordt afgeraden door wetenschappers, aangezien het actieve componenten bevat die het zenuwstelsel aantasten en beschadigen (met symptomen als gevolg gelijkaardig aan die van Parkinson). De vrucht is verboden te importeren, en dus is het bijgevolg illegaal om deze te importeren. Mensen die dit toch proberen, zullen wellicht hun bestelling nooit ontvangen en bovendien ook nog eens beboet worden.

Ondanks tal van waarschuwingen, blijft De Nachtuil/Ronald Cypers steevast zijn misleidende informatie verspreiden op zijn website en op Facebook.

De website "De Nachtuil" bevat misleidende en zelfs gevaarlijke informatie betreffende bepaalde planten/vruchten, en wordt daardoor best vermeden.

Aan het Stadsbestuur Nieuwpoort.

Geachte Burgemeester,

Beste College,

Als wicca-vereniging, Greencraft genaamd, zijn wij zeer blij verrast met het eerherstel dat u uitsprak voor de ter dood veroordeelde "heksen" uit de 17e eeuw. In onze moderne tijdsgeest krijgt hekserij stilaan terug meer respect en groeit het besef dat het woord "heks" eigenlijk een positieve lading draagt. Heksen van vroeger en nu vereren de natuur, zowel binnen als buiten de mens. Hierdoor trachten ze de essentie van de wereld waarin ze leven maar ook van het groter universum te vatten. Met deze kennis en kunde hebben heksen doorheen alle tijden steeds geprobeerd hun medemens te helpen. De wrede heksenvervolgingen moeten spijtig genoeg in een "religieus machtskader" geplaatst worden. Bloedvergieten omwille van overtuiging is een oud zeer dat de mensheid nog steeds meedraagt. Daarom vinden wij het eerherstel dat Nieuwpoort uitsprak symbolisch zo waardevol. Wij willen u in naam van de hedendaagse heksengemeenschap en in het bijzonder in naam van Greencraft Creations vzw danken voor deze mooie daad. U heeft ons een warme glimlach en een traan van geluk geschonken!

Vriendelijke groeten en wees gezegend!

Cindy Martin, voorzitter Greencraft Creations vzw.

Wie graag naar de boomwandeling in Ekeren komt op de 2de vrijdag van de maand mag mij contacteren:

Ook via GSM: +32 (0)475 23 21 20

Blessed Be;

Wizard Merlyn Star

Coven Archania.

Coven Archania is werkzaam in Oost-Vlaanderen, De Klinge en staat onder leiding van Merlijn. Coven Archania staat onder bescherming van het Hert en de Maretak. Coven Archania biedt opleiding aan.