Licensed Greencraft Traditional Alexandrian Craft Wicca

Spiritueel Weekend Antwerpen op 20-21 oktober 2012.

Dankzij de onvolprezen inzet van een hele hoop idealisten onder leiding van David Dom van de New Order of Druids, vond voor de tweede maal in Berchem het Spirituele Weekend plaats. Dit is ondertussen reeds de vierde maal dat dit evenement georganiseerd wordt, in het kader van verdraagzaamheid en respect voor elkaars visie over de grenzen van de religie heen.

 • spir1
 • Vertegenwoordigers van 12 verschillende levensbeschouwingen kwamen er hun religieuze visie voorstellen aan elkaar en aan iedereen die het weten wilde. Elke groep kwam dit verduidelijken met een infostand en eventueel een lezing.Niet om te prediken of elkaar te overtuigen, maar om in alle openheid te delen over visies en waarden.

 • spir1
 • De Greencraftstand van de Greencraft Creations vzw en de stand van de Open Circle Sacred Well stonden broederlijk naast elkaar de Wicca-strekking in Vlaanderen te vertegenwoordigen. Het symbool voor de Greencraft-traditie op het gemeenschappelijke altaar was het Pentakel. Vooral de oecumenische viering op zondagmorgen om 11u was erg geslaagd.Tijdens deze dienst, in goede banen geleid door Mireille Dubois, bracht elke levensbeschouwing een toepasselijke tekst naar voren.Soms met een verhaal, een gedicht of een lied.Dat gaf een heel mooie combinatie van boeiende lezingen.Chonsoe vertegenwoordigde onze traditie hierin. Alles werd tussendoor muzikaal verfraaid door de prachtige liederen van Keruna. En Arghuicha heeft wederom het beste van zichzelf gegeven door op zondag een lezing te geven voor de Greencraft-traditie (Greencraft in de Wicca-traditie) en een voor de Sacred Well (Levensbeschouwingen).

 • spir1
 • De grote massa hebben we weliswaar niet zien passeren. De doorsnee Vlaming beleeft zijn persoonlijke religieuze overtuiging blijkbaar nog altijd het liefst in meer intieme sfeer met eigen geloofsgenoten.Ontmoetingen zoals tijdens dit weekend zijn nochtans altijd heel boeiend.Ook al vertegenwoordigden we met ons 12 maar een bescheiden deeltje van het lappendeken aan religieuze groeperingen in Vlaanderen.

 • spir1
 • De afwezigen hadden ongelijk !!!

  Spiritueel Weekend 2012

  Spiritueel Weekend 2012

  Spiritueel Weekend 2012

  Spiritueel Weekend 2012

  Spiritueel Weekend 2012